Ons team

Nextgem is een jong, pragmatisch, en onconventioneel dataconsultancy bedrijf. Wij geloven in de kracht en ontelbare mogelijkheden van data en demonstreren dat graag bij onze klanten. Gestart vanuit de ideologie dat werken bovenal leuk en leerzaam moet zijn en dat mensen daarom continu moeten blijven leren en experimenteren. Wij leren zelfstandig en van elkaar en onze klanten leren van ons. Wij zijn onafhankelijk en daarom is ons werk divers en werken we met de nieuwste methoden en technieken.

Marcel Boeren

Managing Partner


Marcel is verantwoordelijk voor marketing en finance. Hij is tien jaar actief geweest in de financiele sector in verschillende leidinggevende functies en heeft daarna succesvol een innovatiebureau opgestart.

Marcel is een echte bouwer. Vanwege zijn voorliefde voor cijfers en innovatie heeft hij Nextgem opgericht om bedrijven de nodige data innovatiekracht te geven.

Robin Bakker

Managing Partner


Binnen Nextgem is Robin de techneut. Begonnen in de telecom sector in 2006 kwam hij al in een vroeg stadium in aanraking met big data. Een tijd waarin echt pionieren nodig was om wijs te worden uit de enorme hoeveelheid netwerk-data.

Is een probleem oplosser en altijd bezig met de nieuwste technologien om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te kunnen bieden.

Juliano Gumbs

Data Engineer


Juliano is de expert op het gebied van IT-transformatie- en datamigratie trajecten. Heeft jarenlange ervaring in de financiële dienstverlening en zijn grote passie is het inrichten en verbeteren van processen met behulp van data.

Zijn technische kennis en sociale vaardigheden zet hij graag in om een brug tussen IT en de business te slaan. Altijd optimistisch en bereid collega’s te helpen.

Gera Hol

Data Scientist


Van oorsprong onderzoeker, met een groot enthousiasme voor data analyse en alles wat daarbij komt kijken. Van verzamelen en opschonen tot en met de analyse en de communicatie van de resultaten.

Een originele analyticus die voldoening haalt uit het ontdekken van patronen in complexe datasets en het delen van kennis.

Hidde Mensink

Data Engineer


Een zelfstandige, leergierige en hardwerkende professional met de ambitie om alles te leren op het gebied van data. Werkt graag geconcentreerd aan lastige opdrachten, maar laat anderen zeker ook delen in zijn nieuwe ontdekkingen.

Laat data graag spreken met mooie, maar vooral veelzeggende visualisaties.

Jermain Viereck

Data Engineer


Jermain is zeer gedreven en heeft een grote passie voor alles wat te maken heeft met data en AI. Zelfs in zijn vrije tijd is hij hiermee bezig. Zo heeft hij zijn twee hobby's (AI en voetbal) weten te combineren door een applicatie te maken waarbij uitslagen van wedstrijden worden voorspeld.

Na het afronden van zijn studie Quantitative Risk Management is hij aan de slag gegaan als Data Scientist en heeft ondertussen vele jaren ervaring. Jermain legt snel relaties en weet nieuwe technologieën razendsnel eigen te maken. Hij wil alles begrijpen en laat het liefst niets aan toeval over. "De code liegt nooit", aldus Jermain.

Raymond Festen

Data Scientist


Raymond is een ervaren consultant die zijn sporen heeft verdiend in het BI vak als engineer, docent en Scrum Master. Zijn ervaring met Deep Learning in Amerika smaakt hem echter naar meer! Raymond vindt het leuk om techniek te vertalen en communiceren bij functionele specificaties en in cursussen of workshops rond het opgeleverde product. Under promise - over deliver is zijn credo.

Lena Horn

Data Scientist


Lena heeft een achtergrond in Data Science en wetenschappelijk onderzoek. Haar doel als data scientist is om bedrijven te helpen betere, datagedreven beslissingen te nemen.  

Zelfstandig en gedreven werkt ze aan elk project om creatieve oplossingen voor datagerelateerde problemen te vinden. Leren moet een levenslang process zijn en daarom verbetert zij continu haar skills en vaardigheden.

Paddy Uduji

Data Engineer


Als E-commerce consultant met passie voor data gedreven beslissingen, werkte Paddy al graag met programma’s zoals Tableau, DataIKU en SQL databases. Na een periode van zelfontwikkeling heeft hij deze passie omgezet tot vervolgstap in zijn carrière.

Met zijn nieuwsgierigheid en sterke werkethiek hoopte hij nog meer te leren over data en zijn vaardigheid om zelfstandig gecompliceerde problemen op te lossen.

Bienze de Burger

Project Lead


Binnen projecten neemt Bienze veelal de lead. Hij bewaakt het overzicht, houd zich bezig met de architectuur, kwaliteit en voorspelbaarheid van opleveringen. Hierbij let hij niet alleen op de technische aspecten, maar ook de menselijke- en organisatorische kant. Want, zo zegt hij, “Effectiviteit is Kwaliteit maal Acceptatie”.

Antonina Witte

Data Engineer

Antonina heeft het roer omgegooid tijdens de pandemie en gekozen voor een opleiding in Data en AI. Deze keuze was niet geheel verrassend aangezien zij altijd op zoek is naar structuur en inzicht.

Daarnaast heeft ze veel ervaring met het vertalen van lastige materie naar begrijpelijke taal. Ook is zij een echte teamplayer met een goed gevoel voor humor en oprechte interesse in haar medemens.

Thomas van Berkel

Data Scientist


Thomas heeft een opleiding gedaan tot wiskundedocent. Als docent is Thomas zeer bedreven in het overbrengen van abstracte zaken op een heldere en intuitieve wijze.

Tijdens zijn studie heeft hij ervaring opgedaan met statistiek en is aanraking gekomen met data analyse. Dit heeft zijn interesse gewekt voor het vakgebied data science.