Interactief Formule 1 dashboard met Power BI

Ben jij net als ik fan van de Formule 1? Data en Formule 1 zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en kunnen het verschil maken tussen podium of grindbak. De auto van Max wordt op meer dan 10.000 punten permanent gemonitord tijdens de race. Daarom heeft Nextgem een interactief dashboard gemaakt met behulp van Power BI dat voor iedereen toegankelijk is en zal worden ververst na elke race. Het dashboard is te vinden op de website van Nextgem. Hieronder een korte impressie van het dashboard.

Het Dashboard

Een dashboard wordt gebruikt voor het verzamelen en weergeven van de belangrijkste informatie op een pagina. We hebben twee dashboards ontwikkeld. In het ene dashboard is informatie terug te vinden over de race en het circuit terwijl het andere dashboard informatie bevat over de tussenstanden in de kampioenschappen voor de coureurs en constructeurs. Door middel van de pijlen aan de onderkant van het dashboard kan je switchen.

Naast de uitslag van de race hebben we in het "race results" dashboard de volgende grafieken opgenomen:

  • Dynamische spreidingsdiagram met de positie per ronde. Door op play te drukken zie je de positie per ronde van de top 10 coureurs.
  • De snelste rondetijd per ronde waarin je in een oogopslag kan zien of er een safety car situatie of incident is geweest.
  • De belangrijkste statistieken over het circuit zoals wanneer werd de eerste grand prix gereden en wie heeft wanneer de snelste rondetijd gereden.

Techniek

Vanuit een openbare bron hebben we verschillende csv bestanden opgehaald en gemodelleerd in een SQL database. We hebben onze Azure storage container aangevuld met afbeeldingen van de coureurs en constructeurs. De storage container geeft ons de mogelijkheid om afbeeldingen uit een beheerde omgeving op te nemen in het dashboard.

Voor de visualisatie van de gegevens maken we gebruik van Microsoft Power BI. Met Power BI kan je gegevens snel en mooi visualiseren en gemakkelijk rapporten en/of dashboards delen met anderen. Embedded code wordt aangemaakt in Power BI en toegevoegd aan onze website waardoor het dashboard voor iedereen toegankelijk wordt.

Blijf op de hoogte van deze en andere ontwikkelingen op het gebied van big data en volg de company page van Nextgem op LinkedIn. Voor meer informatie neem contact op met mij via marcel.boeren@nextgem.nl of 06-46820513.

Fri, 20 July