Compenseer vergaderkosten door onbenutte hardware te gebruiken

Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers gemiddeld 62 uur per maand in vergadering zijn. Dat betekent dat persoonlijke laptops en pc’s niet of nauwelijks worden gebruikt. En zelfs als mensen hun laptop wel gebruiken, gebruiken ze volgens verschillende schattingen gemiddeld 5-25% van hun CPU met slechts sporadisch pieken tot 100% (als ze bijvoorbeeld met grote Excel bestanden in de weer zijn). Zonde van al die onbenutte capaciteit!

Om voorspellende modellen te trainen op grote datasets is veel rekenkracht nodig. Daarom bieden Google, Amazon en Microsoft cloud-diensten aan om met behulp van clusters bijna onbeperkt op te schalen om zo in beperkte tijd een krachtig model te ontwikkelen. Helaas is vaak van tevoren moeilijk te voorspellen wat de totale kosten zullen zijn en die kunnen behoorlijk oplopen.

Veel onbenutte hardware en dure cloud-diensten dus. Daarom heeft Nextgem bij klanten software geïnstalleerd op persoonlijke laptops en pc’s van medewerkers waarbij deze computers een cluster vormen die gezamenlijk zware computing taken uitvoeren zoals voorspellende modellen trainen en zware complexe databewerkingen uitvoeren. Door gewoon de bestaande overtollige capaciteit te benutten en gratis open source software te gebruiken.


Hierboven hebben we een supercomputer gemaakt van 4 laptop's die samen goed zijn voor 20 cores en 32GB RAM.

Big data initiatieven moeten gaaf zijn, maar aan het einde van de rit moet het meer opleveren dan het kost. Ook interesse hoe we u met beperkte investeringen data-gedreven kunnen maken? Bel dan naar 0680184835 of stuur een mail naar info@nextgem.nl.

Met vriendelijke groet,

Robin Bakker
0680184835

Fri, 29 June