Nextgem Academy


Geef een man een vis en hij eet vandaag. Leer een man vissen en hij eet de rest van zijn leven. Zo luidt een Chinees gezegde. Om organisaties duurzaam data-gedreven te laten werken heeft Nextgem de Data Academie in het leven geroepen.

Hierbij zetten de zeer ervaren specialisten van Nextgem hun kennis en ervaring in om de superspecialisten van morgen op te leiden. Een dag per week tijdens de colleges komen geijkte methodologieën en praktische toepassingen aan bod. De overige dagen is de trainee werkzaam voor uw organisatie waarbij de verworven kennis en kunde gelijk worden ingezet.


Bootcamp

Elke traineeship start met de Bootcamp waar de basis wordt gelegd voor een succesvolle carrière als data-specialist. Generieke vaardigheden die elke data-specialist moet beheersen worden hier verworven:

  • Use case ontwikkelen
  • Agile Scrum
  • Tooling

Na dit deel is de trainee in staat om zelfstandig een use case te ontwikkelen en tot een succes te brengen. Plannen en goede keuzes maken staan centraal. Hierna volgen de specialisatie-onderdelen.


Specialisatie

Het werken met data is te uitgebreid en complex en daarom bieden wij drie verschillende specialisaties aan met specifieke kennis en vaardigheden, maar ook met de benodigde overlap voor optimale samenwerking tussen deze disciplines. Afhankelijk van de organisatie en persoonlijke eigenschappen adviseren wij graag welke het meest passend is.

Wij hebben de volgende specialisaties gedefinieerd:

Data Engineering

Data Engineer

Integratie en opslag van data

Business Intelligence

Business Intelligence Specialist

Data verzamelen, visualiseren en analyseren

Advanced Analytics

Data Scientist

Verborgen inzichten in data